37-годишният мъж, който поруга гроба на патриарх Неофит, е с повдигнато обвинение. Той

...
37-годишният мъж, който поруга гроба на патриарх Неофит, е с повдигнато обвинение. Той
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит

37-годишният мъж, който поруга гроба на патриарх Неофит, е с повдигнато обвиняване. Той е задържан в региона на НДК няколко часа откакто от храма " Св. Неделя ” са дали на полицията записите от видеокамерите. Мъжът не е дал пояснения за дейностите си, няма и престъпно досие. Търсят се негови родственици, с цел да се откри страда ли от психологично заболяване. Ако се окаже неуравновесен, от прокуратурата ще изискат насилственото му настаняване за лекуване.

" На 16 април на телефон 112 е получен сигнал в Първо районно ръководство, че е опозорен гробът на патриарх Неофит пред храм  " Св. Неделя ”. Около четири-пет часа по-късно лицето беше открито и арестувано. Това е 37-годишен, който води бездомнически метод на живот, не е прочут на Министерство на вътрешните работи досега. Същият очевидно има някакви психологични отклонения. Материалите незабавно са докладвани на Софийската районна прокуратура ”, сподели зам.-налникът на Първо районно ръководство комисар Георги Гечев.

" Събрани са задоволително доказателства за виновността на съответно лице. С постановления на наблюдаващия прокурор то е привлечено като обвинено за това, че на 15 април след 23:00 ч. е осквернило гроба на патриарх Неофит ”, добави той.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържането на мъжа до 72 ч. По делото не са налични писмени доказателства за негово психическо заболяване.

" С оглед определяне вменяемостта на дееца, е оказано правенето на съдебно-психиатрична експертиза. Мярката ще бъде прегледана от Софийската районна прокуратура на 18 април ”, обяви още представителят на СРП Николай Николаев.

Той разясни, че за опозоряване гроб на мъртвец се планува наказване в период до три години или пробация и санкция от пет до 10 хиляди лв..

" Ако се окаже неуравновесен – ще се окаже, че няма осъществено закононарушение, защото действието е невиновно осъществено, само че са планувани разнообразни законови хипотези, в случай че лицето е рисково за обществото ”, допълни Николаев.

Според комисар Гечев мъжът не е оказал опозиция при ареста си и не е обяснил за какво е направил тези дейности.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР